Fritt vilt
(22
 stemmer)

Fjellvettregel nr. 7: Gå aldri alene...

På jakt etter et uberørt fjell drar en vennegjeng på snowboardtur i Jotunheimen. Etter en ulykke må de søke ly i et nedlagt høyfjellshotell. I kjelleren finner de et lager av ting og personlige eiendeler som ingen kan ha etterlatt seg frivillig.

De skal etter hvert oppdage at fjellet rommer farer ingen fjellvettregel har forberedt dem på...

De som leide denne, leide også:
Crash Mission: Impossible 3 URO Superman Returns 16 Blocks

Medlemmers meninger:
Logg inn for å si din mening om filmen
 
    fritt frem.
Slett ikke en dårlig film dette, og underholdningsverdien er stor. Bilde og lyd er fantastisk og skuespillerprestasjonene er gode.

Jeg antar at det er en litt unik ting for oss nordmenn når det etterhvert slippes en norskprodusert grøsser av denne typen. Kanskje tar vi av litt for mye. Hvis filmen hadde vært amerikansk er sannsynligheten stor for at dette hadde blitt et rett-på-dvd-utgivelse, og at den jevne anmeldelse hadde fremhevet at vi har sett det meste som denne filmen har å by på tidligere. Den følger stier som har blitt vandret gjentatte ganger, for så å bli asfaltert og utvidet med flere filer.

Til tross for fraværet av det originale og nyskapende (sett i internasjonal kontekst) har filmen estetiske kvaliteter som gjør den vel verdt å få med seg.
Skrevet av 
woh
  - 07.02.2007
 
    For en utrolig bra grøsser!!!
Dette er en virkelig god slasher-grøsser levert av Roar Uthaug. Det er vanskelig å beskrive hvor bra den er, men jeg skal gjøre mitt beste!!! Filmen begynner rolig, der vi ser gjengen på fem sitter å småprater i bilen på vei til Jotunheimen. Vel fremme og ut i løypa går de. Men plutselig faller en av de og brekker beinet!!! De er langt ifra bilen og mobilene er ute av dekning. I det fjerne, ser de et tilsynelatende høyfjellshotell, og gjengen bestemmer seg for å ta ly her for natten! Mørket faller på, og ungdommene finner snart ut at de ikke er så alene som de først trodde, da en av vennene forsvinner.

Herfra og ut er det en berg-og-dalbane tur du ikke vil angre på at du blei med på! Fra de flotte naturbildene, den spreke og frekke klippingen, utrolig godt skuespill av Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Kristian Larsen og Viktoria Winge. De andre to er ikke fullt så gode, Endre Martin Bindheim Midtstigen og Tom Alf Larsen, men de utfyller gruppen godt!!

Dette er en grøsser fylt med spenning og grøss hele tiden, som holder deg fremst på stolkanten til siste slutt. Fritt Vilt inneholder alt en god grøsser bør inneholde- et øde sted, ungdommer som virkelig har utseende med seg, en solid dose blod og gørr, og selvfølgelig en rekke herlige grøss!!

Men selv om filmen er utrolig bra, er den ikke perfekt-det er ingen filmer spør du meg. Den inneholder noen logiske brister, skuespillet er litt kornete av og til, man finner ut hvem morderen er ganske tidlig i filmen, noen typiske klisjeer er med og det er ett par ting som forblir et mysterium...

Heldigvis er dette bare småpirk. Ikke noe av overnevnte ødelegger filmopplevelsen. dette er tross alt en grøsser, så noe av det nevnte inneholder faktisk i de fleste grøssere, enten de er norske eller amerikanske.

Lyden er utrolig god i filmen, stillheten er der, men plutselig blir det tillført skummel musikk og høye toner, som virkelig er med på å skape en atmosfære som skaper akkurat den stemnigen som en grøsser skal ha.
Bildet og måten filmen er klippet og filmet på, er både stilistisk og utrolig spennende. Det gamle, nedlagte høyfjellshotellet ser faktisk ut som det har vært ute av drift en tid. Dørene knirker, tonnevis av støv og hele hotellet ser nedslitt og gammelt ut. Utrolig godt gjort!!!

Med dette vil jeg avslutte med å si: For guds skyld-se dennne filmen. Du vil ikke angre, du kommer til å sitte smilende igjen når rulletekasten dukker opp.

Fritt Vilt makter og skremme og underholde deg i over 90 minutter, og det siste du vil gjøre, er å ta deg en søndagstur på skifjellet!!!!

God fornøyelse!!!!
Skrevet av 
  - 07.02.2007
 
Din mening:
For å kunne skrive en kommentar må du logge inn